Oy Ford Ab lyttäsi uuden yrityksen

Wildtrakin saapuminen Suomeen on ollut suuri arvoitus, mutta se meinasi ratketa eilen illalla. Google toi tietooni Netwheels-nimisen sivuston uutisen Fordin Ranger-mallistosta vuonna 2014. Valmistaja siis on listannut kaikki saatavana olevat Rangerit sekä niiden hinnat. Yksi malli oli kuitenkin tippunut pois: Wildtrak.

”Wildtrak -mallit poistuvat valikoimasta”, Netwheels toteaa kylmän viileästi mutta toisaalta niin mahdottoman yksinkertaisesti. Lukija ei saa tietää syytä eikä sitä, ovatko Wildtrakit nyt ikuisesti pala autoilun historiaa. Toisaalta sillä ei liene väliä. Autoja tulee ja menee, ja mallihullut asiakkaat muodostavat merkityksettömän osan markkinoista.

Netissähän on toki luotettavaa asiaa, mutta sen määrään nähden verkko tarjoaa kasapäin silkkaa roskaa. Netwheels on kuitenkin suuri yritys, joka palvelee autoalaa ja tekee yhteistyötä merkittävien tahojen kanssa. En siis kyseenalaistaisi sen tarjoamia tietoja.

Katsoin kuitenkin, että maahantuojan vastaus on lopullinen vastaus. Olin syksyllä kysynyt jo Wildtrakista. Silloin maahantuoja vastasi, että tietoa mallin paluusta Suomeen saadaan vasta myöhemmin vuonna 2014.

Netwheelsin uutinen oli taas julkaistu aivan hiljattain, helmikuun alussa. Kenties maahantuoja olikin saanut tiedon, ja tieto oli kulkeutunut Netwheelsille. Wildtrak ei palaa Suomeen. Tuskainen odotus päättyi. Tuskaisesti.

Fordin maahantuojalta oli puristettava tieto ulos. Syksyllä tietoa odotettiin; nyt sitä varmaan jo olisi. Laitoin sähköpostia asiakaspalveluun ja linkitin Netwheelsin uutisen. Siinä on raakaa dataa. Siis jääkö Wildtrak pois mallistosta, Oy Ford Ab?

Näin asiakaspalvelija vastasi kysymykseen:

Tämän hetken tiedon mukaan Ford Ranger WildTrackin tilanteen odotetaan varmistuvan kevään / kesän 2014 aikana.

Niin että näinhän sitä tietoa annetaan. Jes. Ainakaan toivon kipinä ei vielä sammu lopullisesti.

Muokkaus: Ystävällisesti Netwheelsiltä kerrottiin, että Fordin maahantuoja oli toimittanut vain vuoden 2014 hinnaston. Siitä oli Wildtrak puuttunut, ja siksi mallin oli katsottu jääneen pois. Tilanne siis selkiytyi: mallin paluu ei vieläkään ole sen varmempaa kuin ennen. Elämme jännittäviä aikoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.