Amarok Canyon veti rautakauppiaan juttusille

En ehkä ole kovin mairittelevasti kirjoittanut Volkswagenin Amarokista, mutta kirjoittaminenhan on usein tarkkaan harkittua ajatusten muotoilemista varsin pysyvään muotoon. Jos mielipiteet vaihtuvat joka toisessa kirjoituksessa, uskottavuus on menetetty.

Tien päällä kaukana tekstieditorista mielipiteet vaihtuvat senkin edestä. Kun pelkästään vaikkapa esitteissä ja mainoksissa vastaan tulleen kulkupelin näkee livenä, ei tarkalle harkinnalle olekaan sijaa. Varsinkin jos kulkupeli on ihan tosi vähän jo himoittanut kiiltokuvissakin.

Niin kuin kävi eilen ajaessani Jyväskylään Sysmän keskustan läpi. Paikallisen rautakaupan pihassa on varsin tehokkaasti huomiota keräävä lava-auto. Ensin se meinaa olla mikä tahansa auto silmäkulmassa, mutta sitten katson uudemman kerran. Amarok Canyon. Rautia. Hetkinen, onko Pelit ja vehkeet -kiertue tänään Sysmässä! Nyt näkisin Canyonin läheltä!

Canyon on Amarokin varustelluin malli, joka myös erottuu välittömästi muiden Amarokien ja pick-upienkin joukosta. Tuskin keneltäkään voi mennä ohi särmikkään punainen väritys ja neljän lisävalon suora katolla. Ronskius jatkuu näyttävissä mustissa lavaraudoissa ja alumiinivanteita ympäröivissä karkeapalaisissa renkaissa. Sisällä erityisyys näkyy oransseissa korostuksissa ja nahkaverhoilussa.

amarok-sysma-sivustaKäännän keulan takaisin tulosuuntaan seuraavassa liikenneympyrässä ja kiiruhdan rautakauppaan.

Tapaan kauppiaan vaimon ja huvittuneena hän kertoo, että ei, Pelit ja vehkeet -kiertue ei ole kohdalla, Amarokki on vain hänen miehensä auto. On vaimokin kuitenkin pick-upilla ajanut ja nauttinut siitä kovasti.

Muita autoja korkeammalla näkymä on omaa luokkaansa. Siltikin Amarokin ajaminen on kuin henkilöautoa ohjastaisi.

Myös kauppias saapuu paikalle. Kun hänelle selviää, että minut tabletteineni kauppaan toi Amarok, kertoo hän vastanneensa jo yhteen kyselyyn asiakastyytyväisyydestä.

Huumoria siis löytyy rautakauppiaalta, ja aikaa keskustella autoasioista.

Komeasti kiiltävä Canyon ei ole kovin vanha. Aiemmin kauppiaalla oli ollut musta perusmalli, mutta taisi näyttävä varustelu vain vetää puoleensa.

Omistajaa ei haittaa, vaikka Amarokiin ei saa kuin double cab -ohjaamon. – Koiran pitää kuitenkin mahtua kyytiin, hän lisää.

Kyllähän sekä mies että vaimo vaatimattomasti kehuvat Amarok Canyonia. Tällainen auto pienen paikkakunnan keskustassa taajaman läpi kulkevan väylän varrella voi olla jonkinmoinen katseiden kääntäjä.

Kenties asiakas jos toinenkin valitsee sen rautakaupan, jonka pihassa on yksinkertaisesti komea auto. Oli paikan päällä kiertue tai ei.

amarok-sysma-edestaKiitos vielä Sysmän Rautian kauppiaspariskunnalle jutustelusta ja mahdollisuudesta ottaa Amarokista kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.