Vappucruisingilla moni asia oli isollaan

American Car Clubin perinteinen vappucruising toi toukokuun ekana päivänä Jyväskyläään jyhkeitä keuloja, valtavia koreja ja jumalattomia maavaroja. Makeita autoja oli paljon aina Mustangista S8:aan, mutta tähän julkaisuun olen valinnut vain maastureita ja muutaman asiaankuuluvan pakettiauton.

Muita kuvia voi toki kysellä sähköpostitse.

Kuvien sarjan saa aloittaa melkeinpä omaksi päivän suosikikseni noussut Jeep Wrangler. Tämä legendaarinen – ja aika ujoilematta voisin myös sanoa aito – maasturi on vain niin komea oli se vappuun viritelty tai ei. Kruisailemassa ollut yksilö vieläpä erottui kauniin punaisen värin ansiosta, vaikka ei värimaailma nyt muutenkaan koostunut pelkästä kansanautoilusta.jeep wrangler jokelantielläSama Wrangleri oli löytänyt paikan muita lyhyemmästä ruudusta, mutta mikäs siinä, onhan maasturi näppärän lyhyt. Autossa on kauniin metallista hohtoa. Ai että niitä aikoja, kun autot olivat rautaa.

Jeep Wrangler rivistössäWranglerin ulkokuorien sisällä oli yhtä hohdokasta. Todella upea auto. Ei voi muuta sanoa. Eikä varsinkaan kirjoittaa.

jeep wranglerin ohjaamoToista aitoa maasturia letkassa edusti ensinnäkin tämä oranssi vanhempi Toyota Land Cruiser. Katolle laitettu vene toi asfalttipihalle terveisiä hieman upottavalta rantapolulta, jota Cruiserilla kelpaa päästellä.Toyota Land Cruiser vene katolla

Toinen Land Cruiser oli keltainen.Keltainen Toyota Land cruiser JokelantielläVappucruisingissa todellakin oli tehokkaita autoja. Koska paikalle oli sentään tullut kasapäin yleisöä – minunkin piti jättää auto Kirrin motarin toiselle puolelle – pitihän sitä kumia vähän kärytellä. Niin ja mikä sen asenteelliseempaa esimerkillisyyttä kuin päästää janlankulkijat suojatien yli ja jatkaa matkaa renkaat ulvoen.

kumi palaa savu nouseeTähän signeerasi muun muassa Ford Mustang.

kumi on palanutFordista kun kerran on puhe, meikäläinen odotti näkevänsä vähintään yhden F-sarjalaisen. Olikohan se take-awayn hakemisen aikana vai pysäköintipaikan metsästyksen aikana, kun tämä F350 oli pihaan saapunut? Valkoinen jenkki-Foordi nyt kuitenkin löytyi Chevrolet 1500:n vierestä.ford f350 ja chevloret 1500 vierekkäinChevloreteja muuten riittikin. Amerikassa enemmän SUV- kuin pick-up-nimityksellä tunnettu umpinainen 1500-malli toi hyvin fiiliksen joltain etelävaltion maantieltä. Alla on jumalattoman kokoinen menopeli, aurinko lämmittää. Aurinkolasit silmillä ja tupakka huulessa on hienoa päästellä. Yli 10-asteinen toukokuinen päivä oli tietysti aika kaukana siitä.  chevloret 1500 umpinainen tummanpunainenToinen SUV-Chevy oli valkoinen mutta ei yhtään sen vähemmän vaikuttava.chevloret 2500 valkoinen umpinainen En ole ihan varma, oliko Hilux mukana letkassa. Suurimmassa osassa tapahtumassa olleista lava-autoissa ei ollut iiihan samanlaista EU-henkeä kuin tässä yksilössä, mutta… lava-auto kuin lava-auto. Itse asiassa tekiköhän meitsin Wildtrak yleisöön mitään vaikutusta? Hiluxin takana tuleva Mustang taisi ainakin tehdä. Jep, yksi sana: Ford. punainen hilux joukon mukanaChevroleteja tosiaan oli runsaasti. Tässä on nätti parivaljakko, tai siis taisivat vain sattumalta olla peräkkäin, mutta molemmat ovat Vaneja – väritys vain poikkeaa.kaksi chevloret chevy vaniaNämäkin Vanit poikkesivat väritykseltään ja myös kulkusuunnaltaan. Mahtoikohan käsi nousta molempien pakujen ohjaamoissa? Enkä nyt siis tarkoita keskisormea näyttävää kättä, vaikka tuo ilkikurinen ABC:n ja Jokelantien risteys tarjosi usein jännitystä yleisölle.chevy vanit kohtaavat jokelantielläLisävalot komistivat tätä makean jyhkeää Vania.

Chevloret Chevy Van vihreäAivan toisenlaisesta tavaran kuljetukseen suunnatusta ajoneuvosta oli tässä Volvossa kyse. Toki cruisailemassa oli muutamia vanhempia kuormureita, mutta tukki-FH oli aivan omaa luokkaansa. Teiden kuningas.

Heetkinen… (Käy tarkistamassa, onko antanut tittelin jo jollekin toiselle autolle.)

Volvo Texas ChainsawKaikissa Chevrolet 1500:issa ei siis ollut umpinainen kori, vaan ne olivat pick-upeja. Niin kuin tämä double cab -malli.

Chevloret 3500 double cab ruskeaTämä yksilö taas näytti, mihin nämä autot on jumalauta tarkoitettu, tavaran kuljettamiseen oikein big time.

Chevloret 3500 ja varsinainen perävaunuFord F250:kin oli tavaran kuljetukseen selvästi tarkoitettu. Se oli sitä oikeastaan mahtavan perinteikkäästi. Ketjuista ja puulaidoista tulee maaseudun fiilis kaupunkiin.ford f250 puinen lavareunusMyös Ford Bronco II on SUV, sports utility vehicle. Siis sekä virikkeelliseen toimintaan, kuten vapun juhlimiseksi, että hyötykäyttöön, kuten hankalassa maastossa kulkemiseksi. ford bronco ii jokelantiellä vappunauhatTässä kulkupelissä vappunauhat ovat vaihtuneet ketjuihin. Ne tekevät keulasta suorastaan häijyn. Auto onkin Dodge. Dodge Ramcharger. dodge ramchanger jokelantiellä ABC:lle pyhäpäivänä vaeltava kansa aiheutti välillä vaikeuksia saada päivän pääasiat kuvan keskipisteeksi, ja tämäkin otos Dodge Ram 3500:sta oli ryppään paras, ja silti tuo Volvo tahtoo varastaa show’n… dodge ram 3500 punavalkoinen…mutta onneksi Ram löytyi rivistöstä. Huomasin lähempää myös paripyörät. Tuolla takana; kaksi pyörää akseliston molemmin puolin vierekkäin. Perhana että meininki on isoa.dodge ram 3500 punaharmaa rivistössäJos tämän Ram 2500:n kanssa olisi samassa kuvassa ollut kansanautoja, olisi yksistään Ramin jyhkeä kuningaskeula kyllä vetänyt huomion autoon.dodge ram 2500 ruskea jokelantielläTätä Ramia taas katseli pelkästään katolla olevan valopatterin ansiosta.dodge ram 2500 musta kattopatteriKatsokaa vaikka. Tässä on nyt juuri sitä asennetta.dodge ram 2500 musta kattopatteri edestäOn tälläkin Ram 2500:lla asennetta. Jos truck-henkiset – siis pick-up truck -henkiset eikä ”rekka-henkiset”, pakoputket eivät vielä lyö asennetta päin naamaa, niin tekee sitä puna-musta väritys, lisävalot ja karjarauta. Ja se, että se on Dodge Ram. dodge ram 2500 jokelantielläMikäs kuva seuraavana…

Oi voi. Joko minä annoin sen teiden kuningas -tittelin jollekin? Jos sen antaisi tälle Chevloret Blazerille. Siis tämä auto on todellinen monsteri. Huh huh. Täytyy olla kuningasolo tuolla ylhäällä.   Chevrolet Blazer jokentiellä Toki kuningasolo voi Blazerissa olla ilman hulppeaa korostustakin. On se vaan niin kova noine BF Goodrichin kumeineen.Chevloret Blazer musta JokelantielläVähemmän kova on tämä Chevloretin Stepside. Sillä on niin rento nimikin. Kunnoitetaan kuitenkin vanhempaa sukupolvea.Chevloret Stepside JokelantielläChevloret 1500 kuljetti crossipyörää. Off-road henki niin autossa kuin sen lavalla. Niin sitä pitää.chevloret 1500 super cab ruskeaVappupäivä oli täynnä toinen toistaan isompia, ärjympiä ja asenteellisempia autoja. Niin kuin tämä Chevy. Jessus että perus parkkiruudut käyvät pieniksi.

Chevloret 1500 Silverado takaaJos haluaa autossaan olevan asennetta ja hitunen järkeä, kannattaa ostaa EU-alueelta maastohenkinen auto. Oli se sitten maasturi tai pick-up.

Jos haluat autossasi olevan pelkkää asennetta, osta jenkkipeli, tai tee autostasi jenkkihenkinen.

Tässä vielä kerran sitä asennetta teille, hyvät kävijät.

chevloret blazer korotettua asennetta

Yksi vastaus artikkeliin “Vappucruisingilla moni asia oli isollaan”

  1. Kyllä hieno autoja nuo jenkit ja dodge ram vielä joku päivä. Ja vanhempi jenkki chevy tai ford mustang.. Muuten oon volvomiehiä, itellä nyt vm91 245 kartano. Vanhat autot kestää paremmin kun uudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.